gaslicht.com logo2

JO11-1 schiet raak, uit bij SVH!

We zijn inmiddels gewend aan het moeten corrigeren van uit-scheidsrechters die ons, bij het aan de KNVB doorgeven van de score, steevast doelpunten onthouden. De cijfers van dit weekend laten echter niets te wensen over: Duindorp sv JO11-1 neemt afstand van de achtervolgers, verstevigt met 15 punten uit 5 wedstrijden de koppositie door SHV met 16-1 te verslaan.

Nog niet helemaal los van de nummer 2 Vredenburch (13 uit 5) zijn HVV en Quick (de nummers 2 en 3 met beide 12 uit 5) nog geduchte tegenstanders. 14 april om 10.00 is HVV op eigen veld te gast.

Met SHV hadden we dit weekend geen probleem. JO11-1 ging bijzonder vroeg (08.00 verzamelen) met de voltallige selectie en vrij van blessureleed op pad. Voor het beginsignaal legt coach Kevin nog even uit wat er op het spel staat en maakt de (ten opzichte van vorige week ongewijzigde) opstelling bekend: Clinton en Tommy in de punt van de aanval met Delano en Mohamed vanaf de vleugels daar vlak achter. Henrik en Achmed verdedigend op het middenveld met Marco in de rug, die als dat nodig is, orde op zaken stelt. Mike houdt, zoals elke week, het doel schoon.

De jongens moeten er zoals elke zaterdag even in komen. De tegenstander (11de op de ranglijst) verschijnt de eerste 10 minuten zowaar een paar keer gevaarlijk voor de goal. Mike laat zich niet van de wijs brengen en daar waar nodig treedt Marco resoluut op.

In de twaalfde minuut, met minder kippenvel op de benen en een rode gloed op de wangen, legt Duindorp zijn wil op aan SHV. Een prachtige aanval door het midden, wat gerommel voor de goal, Clinton die afvuurt en boem, hij ligt erin: 1-0. Een passend vervolg laat niet lang op zich wachten. Mohammed loopt knap alleen door het centrum en passeert de keeper van de tegenstander overtuigend. 2-0. Henrik neemt enkele minuten later alert de bal op de wreef nadat deze uit een scrimmage vrij voor de goal belandt. 3-0. Tommy vergroot de voorsprong naar vier doelpunten, vlak voordat een moment van onoplettendheid de tegenstander een doelpunten oplevert. Vlak voor rust zet Clinton met een streep in de kruising voor de tweede keer orde op zaken: ruststand 5-1.

Na rust hetzelfde beeld. Duindorp zet druk en dat betaalt zich uit. Delano opent de score (6-1) – er zat nog net een been de tegenstander tussen – waarna Mohammed definitief vastlegt wie vandaag de sterkste is. Twee doelpunten vlak achter elkaar. Het nu staat 8-1. Bij deze score verslap de aandacht van het publiek; enige afleiding vormt een dikke hommel die de taak van Mike in de goal van hem wil overnemen. De buit is binnen en de koffie warm. Tommy wekt het publiek weer tot leven met enkele prachtige acties net buiten de zestien. Hij haalt tot tweemaal toe zelf de trekker over: 9-1 en 10-1. Niet snel daarna zijn Mohammed (1X) en Clinton (3X) trefzeker: met een streep in de kruising maakt Clinton er 14-1 van. Vlak voor tijd leggen Tommy en Mohammed de definitieve uitslag vast: 16-1. Het eindsignaal klinkt; we prenten de scheidsrechter nog even in dat het er toch echt 16 waren. Kevin verlaat tevreden het veld.

Maandag (17.00) en woensdag (17.30) nemen Leon en Marco het team weer verder onder handen. Het fijnsnijden kan beginnen: het is zaak de aandacht er nog enkele weken bij te houden.

Klik hier voor alle foto’s.

Leave a Reply