gaslicht.com logo2

Duindorp SV JO11-1 houdt stand!

Na enkele overwinningen met grote cijfers – het leverde ons de koppositie op (#1) – werd vandaag op eigen veld aangetreden tegen HVV Hercules (#4). Een geduchte tegenstander die vorig jaar nog een maatje te groot leek. Om Vredenburch (#2) op slechts twee punten achter ons te houden moest vandaag gewonnen worden.

Duindorp JO11-1 weerspiegelt de opgaande lijn van onze vereniging. Het elftal groeit (net als het aantal jeugdspelers) en is succesvol. 10 spelers liepen onder aanvoering van coach Kevin iets voor tienen zelfverzekerd het veld op. In aanvulling op de bekende acht basisspelers waarmee we het seizoen zijn begonnen, zijn Jaimie en Casey aan de selectie toegevoegd.

Duindorp begint ongekend sterk aan het duel. Hoewel HVV de eerste aanval claimt opent Delano al in de vierde minuut de score met een prachtige streep in de rechterbovenhoek: 1-0. HVV wordt door de eigen coach fanatiek aangespoord. Ze voeren de druk op en komen gevaarlijk voor de goal. Mike houdt het hoofd koel en vooralsnog de nul. In de twaalfde minuut kan Casey profiteren van een gat in de verdediging. Hij probeert de bal dwars door de keeper van de tegenstander heen te spelen, deze bukt wijselijk en Casey treft doel: 2-0. HVV blijft de druk opvoeren en Duindorp wordt in de verdediging gedrukt. HVV heeft gelukkig het vizier nog niet goed afgesteld; twee opgelegde kansen gaan ruim voorlangs. Tommy komt af en toe mee naar achteren om Marco en Mohamed bij te staan. Jaimie en Henrik weten menig aanval van de tegenstander al op het middenveld te frustreren. Ook Ahmed zit er geregeld goed tussen. Toch breekt HVV in de twintigste minuut door. Er volgt een corner op rechts; de bal belandt voor de goal en voor we het goed en wel beseffen ligt de aansluitingstreffer erin: 2-1. De spanning loopt op en we houden het maar net tot aan de rust droog.

Kevin maant de groep tot kalmte; ook de limonade doet de jongens goed. De tweede helft begin hoopvol: Clinton rent vanaf het startschot naar voren en schiet meteen in de eerste minuut op de lat; hij lijkt HVV te hebben wakkergeschud. Twee opgelegde kansen gaan maar net naast; het spel wordt fysieker en de vermoeidheid slaat toe. Beide ploegen weten elkaars schouders en schenen goed te vinden als de bal buiten bereik is. De scheidsrechter trekt de teugels aan. Enkele aanvallen eindigen in een vrije schop voor de tegenstander. In de vijfde minuut van de tweede helft slaat het noodlot toe. Een verdedigende fout brengt HVV oog in oog met Mike. Er wordt beheerst ingeschoten. 2-2.

De spanning is om te snijden. Ook Marco meldt zich nu herhaaldelijk in de punt van de aanval. Hij wordt een paar keer hardhandig gestuit. HVV dringt aan; Duindorp haalt alles uit de kast. Er ontstaat voor beide ploegen veel ruimte om aan te vallen. Een uitbraak van drie tegen twee levert HVV weer een corner op. Deze keer houdt Duindorp de boel keurig dicht. In de twaalfde minuut komt de verlichting. Casey breekt voor de tweede keer deze wedstrijd door, blijft koelbloedig en zet de bevrijdende 3-2 op het scorebord. De Man of the Match!

Met ruim 10 minuten te gaan golft het spel heen en weer. Het ontbreekt ons niet aan geluk, maar ook HVV komt nog een enkele keer goed weg.

Na het klinken van het eindsignaal is iedereen dolblij; we zijn voor weer een weekje verzekerd van de koppositie. We houden de spelertjes even weg bij de tegenstander. Zichtbaar teleurgesteld zoeken ze verbaal de confrontatie. Dat gaat soms ver, te ver, maar de overwinning smaakt zoet; die nemen ze ons niet meer af.

Met 5 wedstrijden te gaan is het ongekend spannend. Volgende week krijgen we Quick Steps (#8) op bezoek. 12 en 19 mei zijn data die u absoluut moet noteren: 12 mei uit tegen Quick (#3) en 19 mei thuis tegen Vredenburch (#2): de kampioenskraker: komt allen kijken en aanmoedigen!

Leave a Reply