gaslicht.com logo2

JO11-1 op weg naar kampioenschap

Met een schuin oog op het kampioenschap telt alleen de winst. Dus er moet woensdag 16 mei ook gewonnen worden. Maar we hebben vertrouwen in deze jongens, de boys zijn goed op weg. Nog even terugblikken op de wedstrijd tegen VELO:

In de achtste speelronde nam Duindorp JO11-1 het in eigen huis op tegen VELO. Na een weifelend begin (4-4 bij rust) vindt Duindorp toch het gaspedaal en zet ook deze wedstrijd naar zijn hand.

Het was enige tijd geleden dat de thuisploeg tot tweemaal toe tegen een achterstand aan moest kijken. Hoewel Duindorp in de vierde minuut de score openende kwam VELO snel langszij en enige minuten later zelfs op voorsprong. Na de gelijkmaker (2-2) stond de eigen verdediging voor een derde keer open en keken we weer tegen een achterstand aan. Niet alleen de verdediging liet in de eerste helft enkele steken vallen. Ook de aanval stond niet op scherp. Er werd een record aantal keer naast geschoten. De 4-4 kwam pas vlak voor rust op het scorebord.

Wakkergeschud (dankzij een glas frisse limonade) begon Duindorp zelfverzekerd aan de tweede helft. De aanval had het vizier nu beter afgesteld. Zeilden vele ballen in de eerste helft nog naast en over, nu belandden de meeste tussen de palen en tot vijf maal toe ook achter de keeper. Na 47 minuten werd de eindstand bereikt. 9-4.

Met nog drie wedstrijden te gaan en confrontaties met de nummers twee (zaterdag 19 mei) en drie (woensdag 16 mei), is het nog te vroeg om aan het rekenen te slaan. We worden op de hielen gezeten door Vredenburch (2) en Quick (3). Vredenburch haalt aanstaande zaterdag een wedstrijd in en kan dan op 22 uit 8 komen. In afwachting van de punten van vorige week (de KNVB moet hier nog over besluiten) staan wij met een wedstrijd minder op 21 punten.

Uiteindelijk komt het altijd op het zelfde neer: win alles, en je wordt kampioen. Zet hem op jongens!

Leave a Reply